W przepięknym beżowym opakowaniu otwierającym się jak skrzyneczka znajduje się wino Lopes Morenas Valdeorite Brut Cava DO i słodkie dodatki takie jak: migdały w białej czekoladzie z cynamonem od producenta Laro, miód białowieski wielokwiatowy od producenta Matecznik oraz cantuccini z kandyzowaną skórką pomarańczową od Deseo. Zestaw na pewno spełni oczekiwania każdego smakosza wina oraz amatora słodkich przysmaków. Całość została ubrana w owijkę z logiem Kondrat Wina Wybrana, nadającą wyjątkowego charakteru.
Wymiary:
Wysokość: ≈33cm
Szerokość: 29,5cm
Głębokość: 9,5cm
Cantuccini to tradycyjne ciasteczka z Toskanii, zwane także często “biscotti di Prato”, czyli ciastka z Prato, w wersji podstawowej wypiekane są z migdałów. Degustuje się je maczając w winie, kawie lub herbacie.
Skład: mąka pszenna, cukier, kandyzowane skórki pomarańczowe 26% (skórki pomarańczowe, syrop glukozowy, cukier), jajka, masło, syrop glukozowy, naturalny aromat pomarańczowy, środek spulchniający: wodorowęglan amonu.
Miód wielokwiatowy jest bogaty w witaminy i składniki odżywcze. Posiada właściwości antybakteryjne. Zalecany jest jako środek wspomagający w leczeniu przeziębień, infekcji dróg oddechowych czy w chorobach wynikających z obniżonej odporności. Miód wielokwiatowy zawiera krzem, który jest budulcem mocnych naczyń krwionośnych, a także wpływa na wygląd skóry, włosów i paznokci. Spożywanie miodu podnosi odporność organizmu, uzupełnia niedobory składników mineralnych. Miód jest nieoceniony w profilaktyce chorób serca oraz problemach w funkcjonowaniu układu pokarmowego.
Skład: 100% miód pszczeli naturalny z podlaskiej pasieki
Wartość energetyczna 1352kJ/318kcal, tłuszcz 0g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0g, węglowodany 79g w tym cukry 77g, białko 0,5g, sól 0g.
Delikatne migdały zatopione w aksamitnej białej czekoladzie zawierającej sporą dawkę cynamonu. Już na pierwszy nos możemy poczuć, że święta zbliżają się dużymi krokami. Przepyszne na zimę i nie tylko.
Cava, choć wywodzi się z Katalonii i to tam ma najliczniejszą reprezentację, jest jedyną ponadregionalną apelacją w Hiszpanii. Oznacza to, że można w ten sposób oznaczać spełniające określone kryteria wina musujące pochodzące również z innych regionów Półwyspu Iberyjskiego. W tym przypadku mamy do czynienia z winem z Extremadury. Powstało na bazie macabeo i parellady, w równych proporcjach. Druga fermentacja w butelce i dojrzewanie na osadzie. Suknia typowa, jasnożółta, z dość intensywnym musowaniem niewielkich bąbelków. W nosie dominują aromaty suszonego jabłka, skórki grejpfruta, brioszki i prażonych migdałów. W ustach świeże, delikatne, z cytrusową końcówką i wyraźną kwasowością. W sam raz na aperitif lub za rekomendacją producenta – do ostryg i muli.