Odbiór z automatów i punktów DPD Pickpup. Sprawdź!
Kod produktu: |
|
---|
W przepięknym grafitowym opakowaniu otwierającym się jak skrzyneczka znajduje się wino Vinas Murillo Chapirete Sauvignon Blanc Rueda DO i słodkie dodatki takie jak: Zotter czekolada nadziewana „Cognac + Coffee”, oraz dwa warianty słodyczy od producenta Muzzi tj. klasycznie kruchy nugat z migdałami oraz cantucci z migdałami. Zestaw na pewno wprawi w znakomity nastrój każdego smakosza wina oraz amatora słodkich przysmaków. Całość została ubrana w owijkę nadającą wyjątkowego charakteru.
Wymiary:
Wysokość: 34,5 cm
Szerokość: 25 cm
Głębokość: 9 cm
Kawowa kuwerura wypełniona kremem koniakowym. Francuski koniak Courvoisier wypełnia ciemną czekoladę swoim zbilansowanym i intensywnym smakiem. Smak koniaku wykańcza parzona kawa. Otoczka czekoladowa także zawiera kawę. Arabica, która znajduje się w tej czekoladzie jest wyprażana w manufakturze Zottera, a pochodzi z plantacji w Meksyku i Kolumbii.
Skład: surowy cukier trzcinowy , masa kakaowa , masło kakaowe , Cognac, pełnotłuste kremowe mleko w proszku , syrop inwertowany ,masło ,mleko , mielone ziarna kawy (0,5%),słodka serwatka w proszku , nierafinowany cukier trzcinowy , sól, kawa mielona (0,1%), emulgator: lecytyna sojowa , wanilia ,kardamon
Zawartość Fairtrade: 71% z kontrolowanej uprawy ekologicznej
Produkt bez glutenu, może zawierać śladowe ilości wszystkich rodzajów orzechów i sezamu.
Rueda to ojczyzna verdejo, które stylistycznie bardzo przypomina jeden z najpopularniejszych szczepów białych na świecie – sauvignon blanc. W interpretacji producenta Vinas Murillo wino w pełni wpisuje się w stylistykę szczepu. Grona wzrastają na wysokości 750 m n.p.m., co nadaje winu orzeźwiający charakter. W nosie znajdziemy aromaty cytrusów, owoców tropikalnych i agrestu. Smak również nie zawodzi. Wino jest rześkie, owocowe, idealne do lekkich potraw, przystawek, owoców morza, drobiu, a także kuchni azjatyckiej.
Nasz nugat ma swoje korzenie w tradycji Umbrii, bogatej i wyjątkowej krainy, z którą rodzina Muzzi jesteśmy nierozłącznie związani. Miód, cukier i mnóstwo migdałów to składniki przepisu na ukochane nugat w tradycyjnym ponadczasowym opakowaniu.
Skład: migdały, miód i cukier.
To najsłynniejsze toskańskie ciastka na świecie. Przepis jest bardzo prosty: tylko mąka, cukier, jajka, masło i dużo migdałów, absolutnie nieprażonych ani obranych. Nasze cantucci są pachnące, wytrawne, ale nie twarde, kruche i bardzo aromatyczne. Dlaczego tak się nazywają? Po łacinie cantellus to kawałek, kawałek. Podobnie jest z cantucci, które ze świeżo upieczonego bochenka ciasta kroi się w ukośne plastry. Zamknięte w eleganckim 180 gramowym pudełku.
Skład: mąka pszenna, cukier, migdały 18%, świeże jaja, świeże żółtko jaj, mleko, miód, masło, substancje spulchniające (wodorowęglan amonu, difosforan disodu,
wodorowęglan sodu, skrobia pszenna), aromaty. Może zawierać inne orzechy, soję i gorczycę