Producent: | |
---|---|
Waga: |
|
Najlepiej spożyć do: |
|
Kod produktu: |
|
Ciemna mleczna czekolada nadziewana ganache z różowego wina (30%) i nugatem z pestek dyni (16%) (zawiera alkohol). Kompozycja stworzona przez Josefa Zottera z dwóch Styriańskich specjałów – Schilcher i pestek dyni – zrobiona z unikatowej, ciemnej, mlecznej czekolady z 60% zawartością kakao, ganache zrobiony z różowego wina Schilcher, regionalna chluba, chroniona i produkowana tylko w Styrii, w połączeniu z delikatnie roztapiającym się nugatem z pestek dyni w charakterystycznym zielonym odcieniu. Pestki dyni są specjalnością Styrii i w większości są przetwarzane w bardzo znany olej z pestek dyni. Josef Zotter zmienia je w prawdziwy nugatowy rarytas. Nie ma nic bardziej Styryjskiego niż to.
Skład:
surowy cukier trzcinowy, masło kakaowe, masa kakaowa, pestki dyni, pełnotłuste kremowe mleko w proszku, masło, syrop inwertowany, grappa, winor óżowe, rodzynki, odtłuszczone mleko w proszku, słodka serwatka w proszku, sól, emulgator: lecytyna sojowa, nierafinowany cukier trzcinowy, wanilia, cynamon Kakao: 60% minimum Fairtrade : 65%..
Niektóre ze składników posiadają certyfikat Fairtrade i/lub pochodzą z kontrolowanej uprawy ekologicznej.
Może zawierać śladowe ilości orzechów, mleka, cukru, sezamu i soi.