Kraj: | |
---|---|
Kolor: | |
Smak, styl: | |
Szczep: | |
Region: | |
Producent: | |
Pojemność: | |
Zawartość alkoholu: | |
Rocznik: |
|
Kod produktu: |
|
Podstawowy grüner veltliner spod ręki Birgit Eichinger. Jego nazwa odnosi się do miejscowości, w której znajduje się winiarnia i otaczające ją winnice. Owoce zebrane zostały ręcznie na początku października, a wydajność przy produkcji tego wina wynosi ok. 60 hl / ha. Fermentacja w stalowych zbiornikach i dojrzewanie na osadzie drożdżowym aż do rozlewu na początku lutego. Suknia jasnożółta z zielonkawymi refleksami. W nosie wyczuwalne są jabłka, pomarańcze, limonka i nieco białego pieprzu. W ustach świeże, jędrne i delikatnie kremowe. Polecamy szczególnie do szparagów, fasoli i sera typu feta.