Dostawa do automatów i punktów DPD Pickpup. Sprawdź!
Nowa odsłona najlepiej sprzedającego się zestawu!
De Martino to producent niezwykły. Nie tylko dlatego, że jest jedną z ostatnich liczących się rodzinnych firm winiarskich w Chile i pionierem innowacji. Posiada też szerokie portfolio win, które cały czas jest powiększane o nowe tytuły. Ich motto to „Reinventado Chile” – a więc odkrywanie na nowo. W tym zestawie połączyliśmy podstawowe czerwone i różowe carmenere z sauvignon blanc i cabernet sauvignon z serii 347 oraz chardonnay Legado. Zwieńczenie stanowi prestiżowe Alto Los Toros Syrah pochodzące z pojedynczej parceli. W sumie mamy więc dwa wina białe, jedno różowe i trzy czerwone. Razem reprezentują filozofię winiarską fascynującej chilijskiej rodziny.
Prosto z nowo odkrywanych siedlisk północnego Chile, chłodnej doliny górskiej Limari, wyważone i bogate chardonnay. Winnice leżą 25 km od Pacyfiku, na znakomitej, kamienisto-gliniastej glebie. Winogrona macerowane i fermentowane ostrożnie, tylko metodami ekologicznymi. By nie przysłonić beczkowym ciężarem charakteru wina użyto starych, już wyjałowionych beczek dębowych do jedenastomiesięcznego dojrzewania. W nosie szlachetnie dojrzałe, nuty cytrusów i orzechów, pieczonego jabłka i karmelu. W ustach kremowe i treściwe, z mineralnym i kwasowym orzeźwieniem dla równowagi!
Klasyczne grona „chilijskiego” carmenère ze zrównoważonych upraw winorośli podkreślają elegancki charakter owocu. Dojrzewało w betonowych tankach i starych beczkach z dębu francuskiego przez dziewięć miesięcy. Nuty mentolowe, czerwona papryka, świeże owoce, cassis i tytoń. Doskonałe do drobiu, zwłaszcza kurczaka lub indyka z grillowanymi warzywami. Przyjazne i opanowane, dość harmonijne.
347 winnic to pomysł na pokazanie różnorodności Chile. Odmianowe wino z różnych siedlisk w Casablanca Valley. Fermentacja w obniżonej temperaturze i trzy miesiące dojrzewania na osadzie drożdży w kadziach. Pełne ekspresji sauvignon, o dość trwałym i pełnym posmaku. Przejrzysta barwa z zielonkawym refleksem. Mocne aromaty owoców tropikalnych, limety, liści czarnej porzeczki i wiosennego zielska. Pasuje do sałatki z kozim serem i bazylią lub kozieradką. Mogą też być skorupiaki.
347 winnic to pomysł na pokazanie różnorodności Chile. Odmianowe wino z różnych siedlisk i różnych dolin. Głównie z klasycznego dla cabernet Maipo, z południowych stoków Melipilla, ale także z chłodniejszych Maule i Cachapoal. Dojrzewało w sumie dziesięć miesięcy proporcjonalnie w kadziach z betonu, stali i beczkach. Głęboki i esencjonalny cabernet, o dużej kulturze owocu. Klasyczne nuty czarnej porzeczki, borówki i żurawiny, z akcentem mięty i korzeni. Oszlifowany garbnik daje subtelną strukturę.
Elektryzujący i po europejsku elegancki shiraz z niedawno odkrytego chilijskiego terroir. Wino z pojedynczej parceli, położonej w górzystym regionie Elqui na dalekiej północy, na wysokości aż 2000 m n.p.m.! Na stromych zboczach andyjskich dostarcza ona roślinom 300 dni słonecznych w ciągu roku, zapewniając stuprocentową dojrzałość gron. Surowy klimat i chłodne noce wyostrzają ich kwasowość. Niezwykły krajobraz i niezwykłe wino! Dojrzewało tylko w używanych beczkach francuskich, klarowane jedynie naturalnymi środkami. Posiada niemal czarną, grafitową suknię oraz silne aromaty słodkich owoców, suszonych śliwek i żurawin. Na podniebieniu ma dużo ciała, ale i dobry szkielet struktury.