Darmowa dostawa zamówień powyżej 300 zł
Karthäuserhof to producent z długą historią, sięgającą XIV wieku. Tak potężne doświadczenie musi być gwarancją wysokiej jakości. Grona ponad czterdziestoletnich krzewów uprawiane są w wiosce Eitelsbach, w dolinie rzeki Ruwer, która słynie z wyjątkowego mikroklimatu i łupkowej gleby. Fermentacja odbywa się częściowo w kadziach ze stali nierdzewnej, a częściowo w zbiornikach dębowych. Następnie wino dojrzewa na osadzie drożdżowym przez okres ośmiu miesięcy. Cierpliwość w tym przypadku popłaca, gdyż w efekcie otrzymujemy niezwykle złożone wino. W ustach spora mineralność przeplata się z intensywnymi aromatami owoców pestkowych, gruszek i cytrusów. Bardzo aksamitne i soczyste wino, z wyraźna kwasowością. Urozmaici skropione cytryną dania na bazie drobiu czy owoców morza.