Kraj: | |
---|---|
Kolor: | |
Smak, styl: | |
Szczep: | |
Region: | |
Producent: | |
Pojemność: | |
Zawartość alkoholu: | |
Rocznik: |
|
Kod produktu: |
|
Cabernet sauvignon wyprodukowany z owoców pochodzących ze starych krzewów porastających wiekowe tarasy nazywane tradycyjnie Costieres. Winogrona dojrzewają w ciepłym, śródziemnomorskim klimacie w bezpośredniej bliskości morza na wapiennym i kamienistym podłożu. Z uwagi na temperaturę, grona zbierane są w nocy by zachować czystość aromatów. Fermentacja w miazdze przez 20 dni. W kieliszku wino przyjmuje ciemny i gęsty kolor uwalniając aromaty ciemnych owoców, wiśni w rumie i likieru porzeczkowego. W ustach pełne i skoncentrowane, z wyraźną taniną. Producent poleca to wino do pieczonej jagnięciny, gulaszu z białej fasoli z kiełbasą Montbéliard i wielu dojrzewających serów.
Bardzo dobre wino, łagodne polecam.
Zdecydowanie to moje ulubione, wracam po nie często:) świetnie nadaje się do mięs jak i serów , wyczuwalny smak porzeczki, piękny kolor. Polecam
Powiem tylko tak REWELACJA:)
Bardzo dobre wino. Zdecydowanie pasuje do serów. Solo zbyt mało wyraziste smakowo ale także dobrze się je pije. Polecam!
Również bardzo smaczne
Poezja smaku, polecam.
Znakomite wino! Ten smak wzbogacił mój świąteczny stół, dopełniając swymi akordami domową atmosferę :) Strzał w dziesiątkę!
Dobre
Jestem pozytywnie zaskoczony.