Kraj: | |
---|---|
Kolor: | |
Smak, styl: | |
Szczep: | |
Region: | |
Producent: | |
Pojemność: | |
Zawartość alkoholu: | |
Rocznik: |
|
Kod produktu: |
|
Cabernet sauvignon wyprodukowany z owoców pochodzących ze starych krzewów porastających wiekowe tarasy nazywane tradycyjnie Costieres. Winogrona dojrzewają w ciepłym, śródziemnomorskim klimacie w bezpośredniej bliskości morza na wapiennym i kamienistym podłożu. Z uwagi na temperaturę, grona zbierane są w nocy by zachować czystość aromatów. Fermentacja w miazdze przez 20 dni. W kieliszku wino przyjmuje ciemny i gęsty kolor uwalniając aromaty ciemnych owoców, wiśni w rumie i likieru porzeczkowego. W ustach pełne i skoncentrowane, z wyraźną taniną. Producent poleca to wino do pieczonej jagnięciny, gulaszu z białej fasoli z kiełbasą Montbéliard i wielu dojrzewających serów.