Darmowa dostawa zamówień powyżej 300 zł
Kraj: | |
---|---|
Kolor: | |
Smak, styl: | |
Szczep: | |
Region: | |
Producent: | |
Pojemność: | |
Zawartość alkoholu: | |
Rocznik: |
|
Kod produktu: |
|
Winogrona użyte do skomponowania tego wina pochodzą z 72-hektarowego siedliska „Finca Los Juncares”, które obsadzone zostało w roku 1957 krzewami tempranillo. Tak cenne grona ze starych nasadzeń zbiera się wyłącznie ręcznie, z wielką dbałością o selekcję. Krągłości przydaje fermentacja malolaktyczna zachodząca w beczkach, po której wino dojrzewa przez 14 miesięcy w nowych barrique z francuskiego dębu. Dla podkreślenia autentyzmu, gotowe wino butelkowane jest bez filtracji. Efekt końcowy to prawdziwie mistrzowski popis charakterności owocu i żywiołów beczkowych. Po zakręceniu kieliszkiem – bez względu na porę roku, łatwo odświeżyć sobie jak pachną morwy, jagody i dojrzałe wiśnie. A wszystko to w doskonałej harmonii z aromatem kawy i waniliowo-tostowym karnawałem dębowym. Obietnica, jaką składa nos wina z uderzającą precyzją spełnia się na podniebieniu. Wino jest soczyste, dojrzałe i niebanalnie smaczne. Zalecane do potraw mięsnych, peklowanych wędlin, pasztetów, pieczeni i serów.