Kraj: | |
---|---|
Kolor: | |
Smak, styl: | |
Szczep: | |
Region: | |
Producent: | |
Pojemność: | |
Zawartość alkoholu: | |
Rocznik: |
|
Kod produktu: |
|
Czas Na to obsypany nagrodami (w tym międzynarodową Mundus Vini) kupaż solarisa i heliosa. Obie odmiany zostały zebrane na początku października, a po wyciśnięciu powędrowały do 3-letnich beczek z francuskiego dębu z lasu Allier na okres 4 miesięcy, w których wino przeszło niekompletną konwersję jabłkowo-mlekową. Dzięki temu smak wina się zaokrąglił, a nuty pochodzące z beczki świetnie zintegrowały się tworząc wielowarstwowy i intensywny bukiet. Odnajdziemy w nim aromaty ananasa, gruszki i moreli, z akcentem kwiatowym w tle. Pełne i krągłe w ustach, z czystym, długim i waniliowym finiszem. Autorką tego wina jest Kobieta-Winiarz, Irmina Szpak, która uważa, że wino to doskonale zaprezentuje się w towarzystwie kaczki, schabowego i rozmaitych potraw na bazie ryb.