W zestawie znajduje się dwanaście win wybranych na świąteczne okazje. Do przywitania gości i wznoszenia toastów idealnie sprawdzi się delikatnie wytrawna cava. Do lżejszych dań, jak sałatki czy ryba faszerowana podamy wina białe jak furmint, solaris lub gewurztraminer. W przypadku bardziej tłustych dań możemy wybrać chardonnay. Do kapusty z grzybami, pierogów czy smażonych potraw polecamy czerwone bordeaux czy delikatne dolcetto. Hiszpańskie Paso a Paso oraz Chinon z Francji mogą towarzyszyć miłośnikom cięższych czerwonych win. Na deser mamy do wyboru czerwone primitivo lub aromatycznego muscata z południa Francji.
Bardzo dobrze skomponowane „DUŻE ŚWIĘTA”. Każdy znalazł coś dla siebie, nawet najstarsze członkinie rodu rozkoszowały się Muskatem z naturalną słodyczą. I jeszcze Sylwester obchodziliśmy winem musującym wykradzionym ze Świąt :)