Komentowana Kolacja „Afrodyzjaki”
Jako jedno z niewielu stworzeń na świecie, człowiek został obdarzony emocjami i uczuciami. Ludzie używają ich we wszystkich dziedzinach naszego życia, również w tej najważniejszej: prokreacji i przekazywaniu genów. Nic dziwnego, że nasze zwyczaje godowe są skomplikowane i chociaż ciągle się one zmieniają przybierając różne postacie, w różnych kulturach często towarzyszyły im i towarzyszą nadal swego rodzaju „wspomagacze”.
Pierwszym afrodyzjakalnym zestawem, jaki przychodzi nam na myśl jest pewnie szampan i ostrygi (czasem szampan i kawior). Zbiór pyszności, które mogą wesprzeć i uprzyjemnić miłosne podboje jest dość duży i co ważne ,wcale nie są to wyłącznie egzotyczne produkty – nie brakuje ich również w naszych szerokościach geograficznych.
Wino jako afrodyzjak
Większość z nas wie, że umiejętnie dobrane i spożyte z umiarem wino jest praktycznie niezawodną receptą na udaną randkę.
Wino, jak i wiele innych napojów alkoholowych nieco zmniejsza zahamowania, pomaga się zrelaksować i dodaje pewności siebie a badania naukowe potwierdzają, że ludzie spożywający umiarkowane ilości czerwonego wina, mają lepsze i bardziej aktywne życie seksualne niż ci, którzy wina nie piją.
Jak wino to i jedzenie
Wśród pokarmów zaliczanych do afrodyzjaków znajdziemy całe mnóstwo produktów; warzyw, ziół i innych. Są to między innymi: lubczyk, tymianek, chrzan, czosnek, cząber, jałowiec, szafran, miód, orzechy włoskie, morele i brzoskwinie (zwłaszcza suszone), gruszki, truskawki, pomidory, cebula (szczególnie zupa cebulowa), czosnek, por, seler, pasternak, grzyby (zwłaszcza smardze i trufle), jaja (zwłaszcza przepiórcze), pstrągi, wołowina (zwłaszcza tatar), sery (zwłaszcza kozie), ostrygi, kawior.
Gotować można z miłości i dla miłości. Jedzenie samo w sobie ma bardzo wielką moc a dobrze dobrane wina jeszcze tę moc zwiększają.
Wobec powyższego, postanowiliśmy zorganizować wyjątkowy, zmysłowy wieczór z winami i daniami z afrodyzjakami Komentowaną Kolację „Afrodyzjaki”
Zapraszamy Państwa na wyjątkową degustację połączoną z kolacją, na której zaprezentujemy wina oraz dobrane do nich dania – afrodyzjaki.
Spotkanie poprowadzi nasz ekspert, Jan Witkowski wraz z Urszulą Ożarowską, specjalistką od tworzenia unikalnych dań.
Na kolacji degustacyjnej w BARaWINO w Warszawie, która odbędzie się 20 maja (poniedziałek) o godz. 18:30, będzie można spróbować sześciu win i pięciu dań.
Koszt uczestnictwa w wydarzeniu to 290 zł/os. Cena obejmuje kieliszek każdego z prezentowanych win oraz specjalnie dobrane do nich menu degustacyjne stworzone przez Ulę oraz sous chefa Piotra Wawryło.
Każdemu z prezentowanych win będzie towarzyszyć starannie dobrana potrawa w formie degustacyjnej. Przy zapisie prosimy o wybór menu: standardowe lub bezmięsne.
Zapoznaj się z regulaminem.
Jeżeli chcesz sprawić niespodziankę bliskiej osobie, kup zaproszenie na degustację w prezencie, a my wyślemy zaproszenie w Twoim imieniu (zaproszenie w formie PDF wysyłane drogą e-mail).
Wiedza o winie fascynuje i prowokuje do ciągłych poszukiwań. Jest jak podróż, która nigdy nie męczy. Dlatego stworzyliśmy program Warsztatów Wina, dzięki któremu okrążysz winiarski świat w 42 godziny.
Skompletuj wszystkie kursy i zostań winnym ekspertem!
KONTAKT
Masz pytanie, potrzebujesz pomocy? Skontaktuj się z nami!