Warsztaty: Niewinna podróż kulinarna do gorącej Hiszpanii!
Będzie to pierwsze z cyklu spotkań winno – kulinarnych, podczas którego, zabierzemy Was do gorącej Hiszpanii. Wspólne gotowanie to coś więcej niż wyjście do restauracji. To założenie fartucha zamiast marynarki, to wspólne mieszanie w garnkach z kieliszkiem wyśmienitego wina w dłoni, to niebanalny sposób na spędzenie wolnego czasu oraz niezapomniana rozrywka dla każdego.
Na premierę naszych kulinarnych warsztatów zaplanowaliśmy wspólne gotowanie hiszpańskiej paelli w połączeniu z oryginalnymi winami z półwyspu iberyjskiego. Do paelli z przewagą owoców morza serwujemy klasyczną hiszpańską cavę, białe, aromatyczne wino z typowych dla Katalonii odmian garnacha blanca i macabeo, oraz różowe wino ze słonecznej Estremadury. Gładkość, świeżość, intensywny owoc i odrobina ciała świetnie zrozumieją się z krewetkami, małżami i kalmarami. Serdecznie zapraszamy.
Degustację poprowadzi Małgorzata Sułek.
Data: 24.02 (piątek)
Godz. 18:00-20:00
Miejsce: Park Hotel
Limit: 20 osób
Cena: 250 zł
Zapoznaj się z regulaminem.
Jeżeli chcesz sprawić niespodziankę bliskiej osobie, kup zaproszenie na degustację w prezencie, a my wyślemy zaproszenie w Twoim imieniu (zaproszenie w formie PDF wysyłane drogą e-mail).
Wiedza o winie fascynuje i prowokuje do ciągłych poszukiwań. Jest jak podróż, która nigdy nie męczy. Dlatego stworzyliśmy program Warsztatów Wina, dzięki któremu okrążysz winiarski świat w 42 godziny.
Skompletuj wszystkie kursy i zostań winnym ekspertem!
KONTAKT
Masz pytanie, potrzebujesz pomocy? Skontaktuj się z nami!