Kraj: | |
---|---|
Kolor: | |
Smak, styl: | |
Szczep: | |
Region: | |
Producent: | |
Pojemność: | |
Zawartość alkoholu: | |
Rocznik: |
|
Kod produktu: |
|
Jak w całej środkowej Italii, tak i tu, w tajemniczej Umbrii, sangiovese jest najpowszechniej uprawianą odmianą winorośli. Spontaniczne wino do włoskiej kuchni, leżakowane tylko w kadzi stalowej i butelce. Jasna, rubinowa suknia, aromaty czerwonych owoców i oliwek. Na podniebieniu delikatne i bezpretensjonalne. Pasuje do pizzy, dań z grilla lub serowej przekąski.
7, 5 smaczne
poszło do kaczki z kluseczkami…świetnie pasowało
Kolejny trafiony zakup w Waszym sklepie.
Takie ono sympatycznie nietuzinkowe w smaku :) W nosie porzeczka, jeżyna i, co zadziwiające, nuty drewna :) lekkie, owocowe, żywa kwasowość, charakterny garbnik. Zdania podzielone, między 7 , a 8 :)
Świetne do makaronu z sosem śmietanowym.
Rewelacja w tej cenie, przewyższa smakiem o wiele droższe wina. Rewelacyjnie zbalansowane i to nie tylko moje zdanie ale i zaproszonych gości. Polecam, trzeba go spróbować, już 4 raz zamówiłem to wino i nie ostatni. Robię często zakupy w marekkondrat i to należy do wyjątkowych. W lodówce na wina mam ponad 20 różnych win, a to należy do czołówki. Skosztuj WARTO.
Bardzo dobra jakość do ceny, polecam każdemu,!
średnie, spora kwasowość
Ciekawy zapach, kojarzący się z wysuszonym i eleganckim drewnem. Jednak nie dla zapachu płacimy te straszne pieniądze za wino (ok, może nie za to konkretne, ale przyznajmy się szczerze przed sobą – któż w tym sklepie kupuje JEDNĄ butelkę, zamiast dobić do progu darmowej dostawy?). Ze smakiem zaczyna się jednak ambaras. Kwasek i lekko wyczuwalne owoce – cóż począć z takim winem? Nie można na nim jednoznacznie powiesić psów, bo do pizzy albo makaraonu może to być bardzo udane uzupełnienie. Aż prosi się wtedy o przelanie do karafki (zdecydowanie nie do kieliszka), można pić wręcz w szklankach (takich ciężkich z Ikei na przykład) popijając ucztę makaronową albo wielką pizzę (znowu: mniej lub bardziej włoską, nie takie gumowate gluty jakie czasami się u nas sprzedaje chwaląc się jedynie średnicą). Ale solo? Nie, zdecydowanie nie! Dla lubiących eksperymenty – można próbować z tapas i w ten sposób uzyskać ciekawe śródziemnomorskie połączenie.
Wino z Umbrii charakteryzuje się niebanalnym smakiem.
Ciekawy smak w połączeniu z lekką kolacją
Niestety, akurat to wino rozczarowało mnie swoim smakiem (jego brakiem?)… w podobnym przedziale cenowym Betola czy Lerin sprawdzają się zdecydowanie lepiej :)
Bardzo nam smakuje.
Idealne wino codzienne. Bardzo towarzyskie – potrafi się odnaleźć w kompanii wielu potraw. Szeczgólnie pasta z tuńczykiem przypadła mu do gustu. Pasta tez była zadowolona. Na pewno się jeszcze spotkają…Ma pazur i obycie :)
Słabe wino, czuć alkohol, mocna i długa tanina (zwłaszcza na dzień po otwarciu) przy, praktycznie, braku głębi smaku. Płaskie i nieprzyjemnie taninowe. Nie polecam :(
Szanowny Panie,
Przykro nam, że zakupione przez Pana wino nie odpowiadało Pańskim upodobaniom. Przy kolejnych zakupach proszę o kontakt ze sklepem. Postaramy się indywidualnie dobrać wino do Pańskiego gustu.
Ten smak jest bardzo ciekawy, dociera do zmyslow po pewnym czasie, ale wart smakowania
Świetne, jakieś takie wesołość powodujące.
lekkie wino do pizzy, trochę brakuje głębi smaku.
5
Zgadzam się z Panem Pawłem, w sumie wydało mi się trochę nijakie
Poprawne, jednak bez „tego czegoś”, co sprawiłoby, żebym na dłużej je zapamiętał.
Świetne
Może to profanacja(nie znam się ),ale polecam do kaczki na słodko.Smakuje wyśmienicie.
bardzo dobre
troszkę jesszcze było czuć fermentację, po otwarciu odczekać wtedy nabiera głębszego smaku, w sumie ok