Odbiór z automatów i punktów DPD Pickpup. Sprawdź!
Kraj: | |
---|---|
Kolor: | |
Smak, styl: | |
Szczep: | |
Region: | |
Producent: | |
Pojemność: | |
Zawartość alkoholu: | |
Sposób zamknięcia butelki: |
|
Rocznik: |
|
Kod produktu: |
|
Solidnej budowy wino, które powstało z owoców zebranych ręcznie z ponad dwudziestoletnich krzewów porastających łagodne stoki cru Bergheim o znakomitym, kredowo-wapiennym podłożu. Kontrolowana, organiczna uprawa z zerowym użyciem chemicznych środków ochrony roślin. Po zbiorze, całe grona trafiają do prasy, a wyciśnięty moszcz przechodzi zimną stabilizację oraz fermentację w kontrolowanej temperaturze. Następnie, przez 6-8 miesięcy wino dojrzewa na osadzie z drożdży, co istotnie wpływa na jego ciężar i profil aromatyczny. W kieliszku mieni się blado-złotą barwą, a w nosie wyczuwalne są intensywne aromaty owoców tropikalnych, pigwy, wanilii i karmelu. W ustach krągłe, pełne i kremowe, a jednocześnie bardzo świeże z wyczuwalną słodyczą. To wino bardzo dobrze połączy się z nieco cięższymi potrawami z drobiu i dzikiego ptactwa, a nawet z sosem carbonara. Podawać w temperaturze 10 st.