Odbiór z automatów i punktów DPD Pickpup. Sprawdź!
W skład zestawu wchodzi sześć win czerwonych z czterech państw: Chile, Francji, Hiszpanii oraz Włoch. Przegląd różnych szczepów i kupaży: utalentowany duet syrah i monastrell od producenta Ego oraz wyrazisty kupaż cabernet sauvignon, syrah i garnachy z Katalonii. Włochy reprezentują: klasyczne wino znad Adriatyku będące odmianą montepulciano i sangiovese oraz wytwarzane metodą appasimento nero d’vola ze słonecznej Sycylii. Całość zestawu dopełniają wytrwane wina z Chile oraz Francji. Taki zestaw zapewni niezapomniane doznania i zapasy na jesienne spotkania w gronie najbliższych.
Zestaw pakowany jest w standardowe pudełko kartonowe chroniące zawartość przed uszkodzeniem, które nie jest opakowaniem ozdobnym. Jeśli chcesz sprawić komuś niespodziankę, możesz podać treść życzeń podczas składania zamówienia, a my dołączymy je bezpłatnie na specjalnie przygotowanej karcie w kopercie.
Tradycja i nowoczesność razem, utalentowany duet syrah i monastrell w sprawiedliwej równowadze. Bodegas Ego to tylko 25 ha, ale winogrona pochodzą z kilkudziesięcioletnich krzewów winorośli! Zbiór ręczny przy pełnej dojrzałości. W końcu to sucha, słoneczna i gorąca część Iberii. Oddzielna fermentacja w kontrolowanej temperaturze. Mocno wysycona barwa purpury i fioletu. Intensywnie korzenny charakter aromatów. Do tego przyjemne akcenty borówek i czekolady. Pełne w ustach, dojrzałe, eleganckie taniny. Do twardego sera lub przyprawionych na ostro pieczeni w sam raz.
Metoda appasimento znana jest powszechnie w regionie Veneto. To właśnie przy jej użyciu powstają takie wina jak słodkie Recioto della Valpolicella czy wytrawne Amarone della Valpolicella. Tej samej metody użyto przy produkcji wina z gorącej Sycylii. Grona popularnego na wyspie nero d’Avola są zbierane ręcznie, a następnie suszone. Dzięki temu zabiegowi bukiet jest bardzo intensywny, z głębokimi nutami ciemnych wiśni, śliwki i czarnej porzeczki. Smak bardzo złożony z jedwabistymi taninami i ułożoną kwasowością. Idealne do łączenia z bogatymi sosami, czerwonym mięsem i dojrzałymi, twardymi serami.
Dojrzewało w betonowych tankach i starych beczkach z dębu francuskiego przez dziewięć miesięcy. Styl klasyczny dla Doliny Maipo, porównywanej z Bordeaux, ze względu na podobny, choć cieplejszy klimat i optymalne warunki glebowe dla caberneta właśnie. Głęboka, purpurowa suknia. Wśród aromatów obecne są jagody, cynamon i lukrecja. W ataku słodkawe nuty karmelu, ładnie przechodzą w cierpką porzeczkę. Wyważony, zaokrąglony posmak beczkowy.
Posiadłość w rękach rodziny Bessette bez przerwy od roku 1971, oddanej swej ziemi i pracy. Wina powstają w różnego rodzaju zbiornikach, kadziach stalowych, betonowych. Dojrzewają częściowo w beczkach dębowych nietypowego rozmiaru czterystu litrów. W kieliszku widoczna ciemna, błyszcząca suknia. Wyraźny aromat ciemnych owoców- w szczególności jagód, śliwek, z przyjemnym goździkowo-kawowym tłem. W ustach rześkie i smaczne, średniej wagi, z wyczuwalnym, ale zaokrąglonym garbnikiem.
Klasyczne wino znad Adriatyku z okolic miasteczka Piceno, koło Ankony. Miejscowi serwują je do grillowanych ryb. Odmiany montepulciano i sangiovese przypominają o lokalności włoskich win. Wyczuwa się miłe aromaty owoców pestkowych, zwłaszcza wiśni. Młodzieńcze i orzeźwiające na języku. Podać schłodzone, by jeden kieliszek prosił o drugi.
Moc wyrazistego owocu to specyfika treściwej odmiany garnacha uprawianej na kamienistej glebie katalońskich pagórków w Montsant. Certyfikowana, ekologiczna uprawa winorośli pozwala nie tylko na dobrą ekspresję i koncentrację wina, ale też przydaje mu pewnej subtelności. Przed kupażowaniem osobno fermentacja i dojrzewanie każdej odmiany przebiegają tylko w stalowych zbiornikach. Aromaty ciemnych i czerwonych owoców uzupełnia ostrzejszy akcent korzennych przypraw do piernika. W ustach pełno świeżych smaków jagodowych, słodka tanina i wyczuwalna esencjonalność pozostawiają świetne wrażenie.