Darmowa dostawa zamówień powyżej 349 zł
Chcesz nauczyć się, jak degustować wino, by czerpać z tego jak najwięcej przyjemności? Myślisz, że fachowa wiedza o degustacji jest trudna i zarezerwowana dla specjalistów? Nic z tych rzeczy! Każdy może nauczyć się rozróżniać wina z różnych szczepów i stron świata. Wystarczy 6 godzin kursu, by rozpocząć nowy etap swojej przygody z winem.
6-7.04.2024 | Bydgoszcz | Park Hotel | Zapisz się | |
sobota: godz. 17:00-20:00 niedziela: godz. 11:00-14:00 |
24-25.01.2024 | Katowice | Restauracja Via Toscana | Zapisz się | |
środa: godz. 18:00-21:00 czwartek: godz. 18:00-21:00 Prowadzący: Marcin Zatorski |
9-10.12.2023 | Kraków | Hotel PURO Stare Miasto | ||
sobota: godz. 12:00-15:00 niedziela: godz. 12:00-15:00 Prowadzący: Marcin Zatorski |
||||
12-13.01.2024 | Kraków | Hotel PURO Stare Miasto | Zapisz się | |
piątek: godz. 18:00-21:00 sobota: godz. 12:00-15:00 Prowadzący: Marcin Zatorski |
||||
26-27.01.2024 | Kraków | Hotel PURO Stare Miasto | Zapisz się | |
piątek: godz. 18:00-21:00 sobota: godz. 12:00-15:00 Prowadzący: Marcin Zatorski |
||||
9-10.02.2024 | Kraków | Hotel PURO Stare Miasto | Zapisz się | |
piątek: godz. 18:00-21:00 sobota: godz. 12:00-15:00 Prowadzący: Marcin Zatorski |
12-13.01.2024 | Poznań | Winobramie | Zapisz się | |
piątek: godz. 18:00-21:00 sobota: godz. 11:00-14:00 Prowadzący: Sławomir Sochaj |
13-14.12.2023 | Rzeszów | Hilton Garden Inn | Zapisz się | |
środa: godz. 18:00-21:00 czwartek: godz. 18:00-21:00 Prowadzący: Marcin Zatorski |
9-10.12.2023 | Sopot | Restauracja Słona Woda | Zapisz się | |
sobota: godz. 17:00-20:00 niedziela: godz. 11:00-14:00 Prowadzący: Marcin Witek |
19-20.01.2024 | Warszawa | Restauracja Mokolove | ||
piątek: godz. 18:00-21:00 sobota: godz.13:00-16:00 Prowadzący: Małgorzata Sułek |
||||
22-23.01.2024 | Warszawa | BARaWINO Warszawa | ||
poniedziałek: godz. 18:00-21:00 wtorek: godz.18:00-21:00 Prowadzący: Małgorzata Sułek |
||||
26-27.01.2024 | Warszawa | Restauracja Mokolove | Zapisz się | |
piątek: godz. 18:00-21:00 sobota: godz.13:00-16:00 Prowadzący: Przemysław Jurycki |
||||
9-10.02.2024 | Warszawa | Restauracja Mokolove | Zapisz się | |
piątek: godz. 18:00-21:00 sobota: godz.12:00-15:00 |
||||
12-13.02.2024 | Warszawa | BARaWINO Warszawa | Zapisz się | |
poniedziałek: godz. 18:00-21:00 wtorek: godz.18:00-21:00 Prowadzący: Przemysław Jurycki |
||||
23-24.02.2024 | Warszawa | Restauracja Mokolove | Zapisz się | |
piątek: godz. 18:00-21:00 sobota: godz.12:00-15:00 |
||||
11-12.03.2024 | Warszawa | BARaWINO Warszawa | Zapisz się | |
poniedziałek: godz. 18:00-21:00 wtorek: godz.18:00-21:00 Prowadzący: Marcin Witek |
27-28.01.2024 | Wrocław | Hotel PURO | Zapisz się | |
sobota: godz. 18:00-21:00 niedziela: godz. 11:00-14:00 Prowadzący: Sławomir Sochaj |
20 różnych win na degustacji oraz warsztaty łączenia wina z jedzeniem.
Prowadzony przez nas Kurs podstawowej wiedzy winiarskiej to 20 różnych win na degustacji oraz warsztaty łączenia wina z jedzeniem. Podczas spotkania poruszamy wiele tematów, które nurtują nowych winiarskich konsumentów. Wina będą mówić same za siebie, a my tylko czasami będziemy je wyręczać, opowiadając o degustacji, o szczepach, regionach winiarskich, łączeniu wina z jedzeniem i wielu innych tematach. Ramowy program kursu znajduje się poniżej. Zapraszamy też do zapoznania się z naszą relacją z kursu.
Kup kurs na prezent
Jeżeli chcesz sprawić niespodziankę bliskiej osobie, kup voucher na kurs, który jest ważny jeden rok i umożliwia wybór dowolnego terminu wydarzenia. Voucher w formacie pdf wysyłamy na adres e-mail. Kup voucher.
Zapoznaj się z regulaminem.
Dla osób, które brały udział w jednym z naszych kursów wcześniej obowiązuje 10% rabatu.
Co wchodzi w cenę?
• Kurs.
• Degustacje 20 różnych win.
• Lekkie przekąski pierwszego dnia kursu.
• Kilku daniowy posiłek w restauracji drugiego dnia kursu.
• Zaświadczenie o odbyciu kursu oraz drukowane materiały szkoleniowe.
Kurs podstawowej wiedzy winiarskiej trwa dwa dni. Pierwszy dzień, który jest poświęcony na poznanie procesu degustacji, odbywa się bez jedzenia. W ramach warsztatów podawane jest jedynie pieczywo i oliwa. Drugi dzień kursu dotyczy głównie łączenia wina z jedzeniem. Serwowane są degustacyjne porcje różnych potraw i specjalnie dobrane do nich wina.
Nasi eksperci prowadzący kursy i degustacje.
1. Trochę dla zmysłów – odkrywanie smaków i aromatów.
a. Rozpoznawanie smaków.
b. Rozpoznawanie zapachów.
c. Podstawy degustacji wina.
2. Wino, Wino, Wino – co to jest? O produkcji i klasyfikacji.
a. Definicje wina.
b. Podstawy produkcji i podziału win.
c. Wstęp do regionów winiarskich.
3. Zabawa czy powaga? Winiarski savoir vivre.
a. O świadomych wyborach.
b. Zwyczaje związane z kulturą wina.
c. Wino w Europie i na świecie.
4. Wino i… jedzenie. Jak łączyć?
a. Teoria łączenia wina z jedzeniem.
b. Nauka poprzez doświadczenie – degustacje różnych potraw.
c. Wskazówki i pomysły.
5. Degustacje – przez cały kurs – w sumie 20 różnych win!
a. Zaprezentowanie szerokiego spektrum win.
b. Podstawowe białe i czerwone odmiany winorośli.
c. Najważniejsze i niszowe apelacje i regiony.
Wiedza o winie fascynuje i prowokuje do ciągłych poszukiwań. Jest jak podróż, która nigdy nie męczy. Dlatego stworzyliśmy program Warsztatów Wina, dzięki któremu okrążysz winiarski świat w 42 godziny.
Skompletuj wszystkie kursy i zostań winnym ekspertem!
KONTAKT
Masz pytanie, potrzebujesz pomocy? Skontaktuj się z nami!