Kraj: | |
---|---|
Kolor: | |
Smak, styl: | |
Szczep: | |
Region: | |
Producent: | |
Pojemność: | |
Zawartość alkoholu: | |
Rocznik: |
|
Kod produktu: |
|
Poważne sauvignon z Nowej Zelandii, na którym ekologiczna winiarnia Michaela Seresina zostawiła swój wyraźny, autorski ślad. Dłoń widoczna na etykiecie to gwarantuje. Zbiór ręczny aż z osiemnastu różnych parcel, oddzielna, naturalna fermentacja, częściowo we francuskich beczkach dębowych, także z niewielką ilością semillon, wzorem bordoskim. Złożone zapachy ziołowe, roślinne, z intrygującym wątkiem kredy i apetycznym miodu, mandarynek i passiflory. W palecie sporo cytrusów i wyraźny agrest, oparte o dość solidną, krągłą strukturę. Przy tym dobrze wytrawne i kwasowe.