Kraj: | |
---|---|
Kolor: | |
Smak, styl: | |
Szczep: | |
Region: | |
Producent: | |
Pojemność: | |
Zawartość alkoholu: | |
Rocznik: |
|
Kod produktu: |
|
Poważne sauvignon z Nowej Zelandii, na którym ekologiczna winiarnia Michaela Seresina zostawiła swój wyraźny, autorski ślad. Dłoń widoczna na etykiecie to gwarantuje. Zbiór ręczny aż z osiemnastu różnych parcel, oddzielna, naturalna fermentacja, częściowo we francuskich beczkach dębowych, także z niewielką ilością semillon, wzorem bordoskim. Złożone zapachy ziołowe, roślinne, z intrygującym wątkiem kredy i apetycznym miodu, mandarynek i passiflory. W palecie sporo cytrusów i wyraźny agrest, oparte o dość solidną, krągłą strukturę. Przy tym dobrze wytrawne i kwasowe.
Nowozelandzkie sauvignon blanc pozwala odleciec w przestworza. Temu winu daleko do tego. Jest bardzo rozczarowujace.
Dzień dobry,
Odsyłam do mojej wcześniejszej odpowiedzi na komentarz. Faktycznie powściągliwość tego wina odbiega znacząco od tradycyjnych super cytrusowych Sauvignon blanc z Nowej Zelandii
Na 3 z plusem ale daleko do np kim crawford
Dzień dobry,
Wino reprezentuje na pewno bardzo wysoki poziom, ale poziom subtelności jest nieco wyższy niż w standardowych nowozelandzkich winach, szczególnie jeśli chodzi o sposób przygotowania wina, dojrzewania, rdzenne drożdże oraz uprawę biodynamiczną. Czesto wina nieco bardziej powściągliwe mogą nam się pozornie wydawać gorsze, ale tak na prawdę są inne. W przypadku, kiedy nie są Państwo pewni zakupu zachęcamy do kontaktu z nami. Zawsze postaramy się dobrać wino do Państwa gustu oraz wymagań.
Wino kupiłam na prezent dlatego ocenić nie mogę ale wiem, że wina z Nowej Zelandii są rewelacyjne.
Kapitalne wino, cena trochę boli ale bukiet zapachowy oraz smak powoduje, że zapominam o cenie. Polecam
świetna zapachowa nuta agrestowa
9 *
Urzekające,owocowe,zbalansowane.
Pyszne wino, może agrestowo-migdałowe (?), o konkretnym, wyrazistym smaku i aromacie, wytrawne, ale nie kwaskowe. Super się pije. Kolejny udany zakup z Nowej Zelandii.