Już 1 i 2 lutego do godz. 18, w naszych sklepach stacjonarnych możesz bezpłatnie skosztować win, których tradycja sięga XVII wieku!
A co otwieramy?
Wino białe, z tych zapadających w pamięć. Bogate i eleganckie chardonnay. Długo dojrzewające na osadzie drożdżowym. Łagodne i pełne na języku, o miodowej fakturze i rześkiej końcówce. Doskonale sprawdzi się w towarzystwie niskokalorycznych przystawek, zup, dań warzywnych, także z dodatkiem jaj.
Coś dla miłośników charakternych, skórzanych i tytoniowych aromatów. Valpolicella w mocnej i charakternej wersji ripasso, czyli właściwie „z drugiego obiegu”: chodzi o dodatkową, drugą macerację wina przy udziale zrodzynkowanych gron, świeżo po fermentacji amarone. Dojrzewało dwanaście miesięcy w beczce i sześć w butelce. Bardzo gładkie w ustach, z odrobiną goryczy i garbnika. Najlepiej smakuje z pieczonym mięsem.
Znajdź sklep najbliżej Ciebie i odkryj piękno włoskiej winnicy rodziny Giusti.