Zapraszamy na kolację degustacyjną w BARaWINO w Warszawie z udziałem gościa specjalnego!
Odwiedzi nas Cécilia Nominé reprezentująca wybitne winnice położone w Dolinie Loary! Degustacja wyjątkowych win przy akompaniamencie dań, przeniesie nas do tzw. Ogrodu Francji.
Na spotkaniu w BARaWINO w Warszawie, które odbędzie się 26 lutego (poniedziałek) o godz. 18:30 będzie można spróbować sześciu win i sześciu dań. Koszt uczestnictwa w wydarzeniu to 340 zł/os. Cena obejmuje kieliszek każdego z prezentowanych win oraz specjalnie dobrane do nich menu degustacyjne. Wszystkie dania zostały opracowane i dobrane przez szefa kuchni BARaWINO Jacka Kuźmickiego.
Lista degustowanych win i dań:
Poultiere Vouvray Brut de Brut
Ośmiornica/Teriyaki/kremowe ziemniaki
Fleuriet et Fils Tradition Blanc Sancerre AOC 2022
Tuńczyk/marakuja/czarna rzepa
Poultiere Vouvray Demi-Sec “Emotion” 2022
Okoń morski/słodkie ziemniaki/aji amarillo
Château de Coulaine Chinon AOC 2022
Parfait z koziego sera/buraki/kumkwat
Château de Coulaine La Diablesse Chinon AOC 2020
Tatar z dziczyzny/czarny czosnek/estragon
(bezm.) Tatar z buraka/pestki dyni/czarny czosnek
Fleuriet et Fils Tradition Rouge Sancerre AOC 2022
Comber jagnięcy/terrina z batata/mięta
(bezm.) Dynia/orzech włoski/harissa
Każdemu z prezentowanych win będzie towarzyszyć starannie dobrana potrawa w formie degustacyjnej. Przy zapisie prosimy o wybór menu: standardowe lub bezmięsne (rybne).
Zapraszamy również na degustację win bez kolacji w BARaWINO w Krakowie: ZAPISZ SIĘ.
Jeżeli chcesz sprawić niespodziankę bliskiej osobie, kup zaproszenie na degustację w prezencie, a my wyślemy zaproszenie w Twoim imieniu (zaproszenie w formie PDF wysyłane drogą e-mail).
Zapoznaj się z regulaminem.
Wiedza o winie fascynuje i prowokuje do ciągłych poszukiwań. Jest jak podróż, która nigdy nie męczy. Dlatego stworzyliśmy program Warsztatów Wina, dzięki któremu okrążysz winiarski świat w 42 godziny.
Skompletuj wszystkie kursy i zostań winnym ekspertem!
KONTAKT
Masz pytanie, potrzebujesz pomocy? Skontaktuj się z nami!