Odbiór z automatów i punktów DPD Pickpup. Sprawdź!
W skład zestawu wchodzą: dwa wytrawne białe wina oraz półwytrawne różowe z Niemiec. Pochodzą one z winnicy Tiny Pfaffmann, która zajmuje obszar 15 hektarów i znajduje się w miejscowości Frankweiler w samym sercu Palatynatu.
Zestaw pakowany jest w standardowe pudełko kartonowe chroniące zawartość przed uszkodzeniem, które nie jest opakowaniem ozdobnym. Jeśli chcesz sprawić komuś niespodziankę, możesz podać treść życzeń podczas składania zamówienia, a my dołączymy je na specjalnie przygotowanej karcie w kopercie.
Jedno z dwóch win białych z serii kult, które powstało na bazie odmian z rodziny pinot. W tym przypadku użyto szczepu pinot blanc – czyli weisser burgundera. Zbiór jedynie najzdrowszych owoców na początku października, z krzewów pochodzących z gliniasto-wapiennego podłoża. Wino jest bardzo jasnej, słomkowej barwy z profilem aromatycznym skoncentrowanym wokół jabłek, gruszek i cytrusów, z dodatkiem lekkiej nuty migdałowej. W ustach jest sporo ciała, stosunkowo wysoka moc i wyraźna kwasowość dobrze łagodzona przez kilka gramów nieprzefermentowanego cukru. Czysty i orzeźwiający finisz. Można pić samo w ciepły, wiosenny dzień, albo podawać np. do grillowanej ryby lub smażonych krewetek.
Dość korpulentne wino, które wytworzone zostało z francuskiej odmiany pinot gris, w Niemczech znanej jako grauer burgunder. Grona pochodzą z krzewów usytuowanych na ilasto-wapiennym podłożu i zebrane zostały na początku października. Po ich wyciśnięciu, otrzymany moszcz klaruje się, a po fermentacji w kontrolowanej temperaturze, wino dojrzewa na osadzie aż do momentu butelkowania. W nosie wyczuwalne są aromaty cytrusów, jabłek, gruszek i ananasa. W ustach pełne i kremowe z jednej strony, a z drugiej delikatne i zadziorne, za sprawą resztkowego dwutlenku węgla. Do świeżego finiszu prowadzi żywa kwasowość i delikatne muśnięcie słodyczy. W sam raz do lekkiej, letniej kuchni oraz do smażonej i pieczonej ryby.
Sympatyczny, owocowy róż, który powstał w wyniku krótkiej maceracji odmiany sankt laurent, która swoją reputację zyskała dzięki winiarzom z Austrii i niemieckiego Palatynatu właśnie. Grona zbierane były dość późno, bo pod koniec października, co umożliwiło odpowiednią koncentrację cukrów. Suknia łososiowa, z delikatnymi pomarańczowymi refleksami. W nosie wyczuwalne są aromaty poziomek, malin i nektarynki, z delikatną nutą ziołową w tle. W ustach krągłe i żwawe, z gładkim i jednocześnie orzeźwiającym finiszem. Podawać schłodzone do temperatury 8-10 stopni do dań kuchni tajskiej i śródziemnomorskiej.